fbpx

Organizare Nunta Pas cu Pas

Întregul proces de organizare nunta pas cu pas trebuie să se desfășoare perfect.

Ziua nunții tale. A voastre. Ar trebui să fie cea mai frumoasă. Desprinsă din acele povești cu prinți și prințese. Fiecare moment să se transforme peste ani în cele mai frumoase amintiri. Fiecare detaliu să fie perfect. Așa cum îți dorești tu și partenerul tău. 

Dar cum să ai parte de această perfecțiune? Rămâi cu noi, citește acest articol pe care l-am pregătit pentru tine și află cum poți face ca una dintre cele mai frumoase zile din viața voastră să fie așa cum nici măcar nu vă imaginați. Atât de frumoasă. De specială. Unică. Așa cum sunteți voi.

De cine este organizata nunta ta?

Cine îți va organiza nunta? Tu sau te gândești să angajezi pe cineva în acest scop?

Fiecare variantă are avantaje și dezavantaje. Totul depinde de tine, dar noi te ajutăm să decizi mai ușor dacă tu vei fi cea care se va ocupa de tot sau vei încheia un contract cu un event planner. Așa că, îți recomandăm să citești în continuare.

Apeleaza la un organizator de nunti

Un organizator de nunți este acea persoană cu experiență în planificarea și organizarea evenimentelor, fapt care te poate ajuta foarte mult să economisești timp, energie, dar și bani (ar trebui să fie și un bun negociator).

Dacă te gândești la această variantă, este important să te informezi despre ce opțiuni ai, să citești părerile clienților cărora le-au organizat nunta, cât de flexibili sunt, dacă sunt disponibili pentru consiliere și consultanță, și mai ales costurile.

Este important să știi faptul că un organizator de nunți te poate ajuta să economisești timp, energie, dar și sume importante de bani. Acesta deține o rețea de parteneri din industria HoReCa, fotografie/video, decorațiuni, trupe, DJ etc și îi poate contacta pentru serviciile lor, obținând și oferte convenabile dacă este înzestrat cu talent de negociator. 

Dacă decizi să angajezi o astfel de firmă este important să stabilești de la prima întrevedere care este costul organizării nunții tale. Și neapărat încheie un contract în care să prevezi clauzele. Nu este de dorit să ajungi în cine știe ce situații, dar mai bine să fii precaută.

Organizeaza nunta pe cont propriu

Organizarea unei nunți pe cont propriu presupune mult timp și muuultă energie pe care trebuie să le investești în fiecare detaliu. Este adevărat că tu îți poți organiza cel mai bine un eveniment personal, dar trebuie să îți planifici foarte bine din timp tot ce ai de făcut. 

Creezi o listă pe care este ideal să o salvezi în format electronic pentru a fi accesată la orice oră din zi și din noapte. Poate te trezești în timpul nopții și notezi o idee care îți vine în acel moment. Nu ți s-a întâmplat ca în timp ce te pui la somn sau chiar în timpul visului să îți vină unele idei?

Implici partenerul, dar și alți membri ai familiei dacă este posibil și trasezi fiecăruia sarcini, dar și termene de rezolvare (ideal). Un termen ne motivează să soluționăm la timp un task. Nu crezi?

Este recomandat să creezi o listă în care să trasezi ‘to do things’ înainte cu un an, 8 luni, 7 luni și tot așa. Astfel vei știi ce ai de făcut și îți va fi ușor.

Așa cum spuneam mai sus, fiecare variantă are avantaje și dezavantaje, iar decizia îți aparține. Avantajul unui organizator de evenimente este că se poate ocupa de aproape tot, iar principalul dezavantaj poate fi costul. Organizarea nunții pe cont propriu poate fi solicitantă ca timp și energie, dar plăcută pentru că îți vei pune amprenta personală pe fiecare detaliu și vei economisi bani, dacă acest criteriu reprezintă o problemă pentru bugetul vostru, de cuplu.

Așadar, ce va fi? Un event planner sau îți vei organiza tu una dintre cele mai frumoase zile din viață?

Cum iti organizezi nunta pas cu pas?

De la stabilirea datei până la ziua cea mare, totul trebuie să fie așa cum îți dorești. Cum vă doriți. Că doar sunteți doi. 

Să începem cu începutul. Așează-te confortabil și notează ce este de făcut. Sau poți salva acest articol pentru a verifica din când în când dacă ai omis ceva. 

Stabileste data nuntii

Dacă am ajuns aici, presupunem că ai spus ‘’DA”. Urmează să stabiliți data nunții. Dacă evenimentul va avea loc vara, este necesar să stabiliți cu ceva timp înainte, pentru că restaurantele sau locațiile sunt foarte solicitate în sezonul cald. 

Nu stabiliți în perioadele de post, dacă sunteți de religie creștin ortodoxă.

Decide-te asupra restaurantului

Alegerea restaurantului depinde de preferințele voastre, de buget, distanța la care se află și tipul locației. În cazul în care alegeți un restaurant despre care nu cunoașteți foarte multe detalii, accesați website-ul și paginile de social media să aflați ce oferă, cum arată, serviciile disponibile, dacă sunt mulțumiți clienții de serviciile lor. 

Alegeți un restaurant înconjurat de natură și cu priveliști de vis, dacă aveți posibilitatea. Invitații vor fi impresionați. Iar dacă evenimentul are loc într-o zi de vară, va fi cu atât mai frumos.

Stabileste locul cununiei religioase

Acesta este un moment deosebit de important. Dacă aveți un duhovnic, este perfect, dar dacă nu, informați-vă despre un preot care vă poate oferi sfaturi și îndrumări despre cum ar trebui să fie o căsnicie. Rolul preotului ar trebui să fie și de îndrumător, în special la începutul unui astfel de ‘’drum’’. 

Trebuie să recunoaștem că un preot cu har ne poate oferi acele sfaturi de care avem nevoie pentru a începe cea mai frumoasă experiență a vieții, care va avea și denivelări pe alocuri, obstacole, dar pe care dacă le trecem cu bine, drumul se netezește. Și pentru a le trece cu bine, un sfat este binevenit oricând. Nu știi când ai nevoie de el.

Stabileste bugetul de nunta

Bugetul de nuntă poate fi o provocare, în special atunci când nu dispunem de sume mari pentru organizarea nunții, dar dacă stabilești un buget pentru fiecare etapă, îți va fi ușor să nu treci limita. Se poate întâmpla pe parcurs să crească unele tarife, prețuri, motiv pentru care este bine să fii pregătit cu o sumă de bani strânsă.

Un sfat pe care ți-l oferim și recomandăm să ții cont de el. Nu te împrumuta pentru o nuntă. Vei ajunge să plătești dublu, iar asta va fi un detaliu lunar care vă poate crea probleme.

Dacă nu dispuneți acum de o sumă, puteți cere ajutorul familiei sau mai puteți aștepta puțin, timp în care să strângeți bani.

Alege o trupa de muzica preferata

Trupa preferată este trupa care reușește să vă impresioneze, pe voi, cuplu, dar și pe invitați. 

Este trupa care nu vă lasă să stați jos decât dacă obosiți sau când întâmpinați invitații. Este trupa care interpretează un playlist excepțional, creat în funcție de preferințele voastre. Un playlist care conține cele mai frumoase melodii din toate timpurile, melodii din zilele noastre și genuri muzicale variate, pentru că fiecare invitat este unic și are preferințele sale. 

Trupa preferată este trupa ce îți asigură un show fabulos de lumini, scenă impresionantă, DJ experimentat, colaborator pentru partea de folclor și muultă voie bună. 

Acea trupă suntem noi. Trupa LOV. Venim oriunde are loc evenimentul tău, ne adaptăm tematicii alese de voi, avem scenă, sonorizare, lumini, DJ, un artist ce colaborează cu noi pe folclor, îți oferim consultanță gratuită când ai nevoie și cel mai important este că FACEM ATMOSFERĂ. 

Iată câteva materiale video de la evenimentele la care am participat. Convinge-te că suntem trupa pe care o cauți. Iată și câteva detalii despre playlist-ul nostru. Poți alege piesele care îți plac cel mai mult. Poți chiar să ne spui ce piese vă doriți și pe care nu le regăsiți în lista noastră de melodii.

Stabileste fotograful si videograful

Un alt detaliu extrem de important. Sigur vă doriți ca de fiecare dată când priviți fotografiile sau clipurile video, să zâmbiți sau să lăcrimați, impresionați fiind de acele momente. Sigur o să vă doriți să retrăiți acele clipe, în special în zilele în care vă va fi greu. Pentru că vor fi și din astea. Dar este firesc. Important este să vă iubiți, să vă înțelegeți, să vă respectați și să vă acceptați unul pe altul. Așa cum sunteți. Și să vă amintiți în momentele grele, că acestea trec. Nu renunțați niciodată.

Alege decorul potrivit

Poate că vă doriți să alegeți o anume temă de decor. Poate aveți ceva în gând. Poate vă doriți un decor ca în basme sau unul cu accente moderne. Posibilități sunt multiple. Ideea este să alegeți în funcție de preferințele și personalitățile voastre.

Alege invitatiile de nunta

Invitația trebuie să fie simplă și să conțină detaliile importante. Puteți alege voi o temă pe care să o prezentați firmei care creează invitațiile. Cu cât mai simplu, cu atât mai frumos. Sau vă puteți crea singuri invitațiile dacă aveți ceva noțiuni de editare, design graphic. Puteți cere ajutorul unui prieten cu astfel de abilități. Astfel economisiți bani.

Organizeaza un serviciu de divertisment

Și aici, ideile pot fi numeroase. Există pe piață de ceva timp un accesoriu numit photo booth care permite câtorva persoane să se urce pe o platformă circulară preț de câteva secunde și să se fotografieze/filmeze singure sau împreună cu persoane dragi. Este un accesoriu ce permite, vouă și invitaților, să adăugați momente fabuloase în această zi.

Cum sa organizezi eficient o nunta?

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să planifici cu grijă procesul de organizare nunta pas cu pas.

În primul rând, stabilește-ți o viziune clară. Gândește-te la tematica pe care o dorești, la atmosfera pe care vrei să o creezi și la valorile pe care dorești să le transmiți. Aceasta îți va oferi o bază solidă pentru luarea deciziilor și va îndruma toate alegerile pe care le vei face în ceea ce privește decorurile, muzica, meniul și multe altele.

O planificare riguroasă este cheia unei nunți reușite. Începe prin a-ți crea un program detaliat, stabilind termene-limită și priorități. Asigură-te că ai o listă cu sarcini și că le bifezi pe măsură ce le completezi. Împarte sarcinile cu partenerul de viață și cu familiile voastre, astfel încât să nu vă simțiți copleșiți de toate responsabilitățile. Îți amintești ce spuneam la începutul acestui articol?

Un alt aspect crucial este bugetul. Stabilește-ți un buget realist și respectă-l cu strictețe. Este ușor să te lași prinsă în vârtejul cheltuielilor excesive, dar este important să-ți amintești că nunta este doar începutul unei călătorii minunate alături de partenerul tău de viață. 

Așadar, investește în lucruri care contează cu adevărat pentru voi și încercați să găsiți alternative creative și mai puțin costisitoare pentru aspectele mai puțin importante.

Selectarea furnizorilor potriviți este un alt pas crucial în organizarea nunții tale. Caută recomandări de la prieteni sau recenzii online pentru a găsi profesioniști de încredere în domeniul fotografiei, muzicii, cateringului și așa mai departe. Asigură-te că fiecare furnizor înțelege foarte bine nevoile voastre, exprimându-ți dorințele și așteptările în mod transparent. Acest lucru va asigura că totul se desfășoară așa cum îți dorești și că nu vei avea surprize neplăcute în ziua nunții.

Cum poti gestiona eficient bugetul nuntii?

Această etapă poate fi una dintre cele mai stresante, dar cu puțină planificare și grijă, vei reuși să ai o nuntă de vis fără a te ruina financiar. 

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să gestionezi bugetul în mod eficient:

Stabilește-ți un buget realist: Începe prin a stabili suma totală pe care ești dispusă să o investești în nuntă. Este important să fii sinceră cu tine însăți și să ții cont de resursele financiare disponibile. Apoi, împarte bugetul în funcție de priorități și acordă o atenție specială aspectelor care contează cu adevărat pentru voi doi.

Prioritizează aspectele importante: Reflectă asupra a ceea ce consideri esențial. Este posibil să dorești să investești mai mult într-un fotograf profesionist pentru a captura amintiri de neuitat, sau poate muzica este aspectul care contează cel mai mult pentru tine. Prioritizând aspectele importante, vei putea aloca bugetul în mod înțelept și vei evita cheltuielile nejustificate.

Caută alternative creative: În loc să te orientezi exclusiv către soluții scumpe, explorează opțiuni alternative și mai accesibile. De exemplu, decorurile handmade sau închiriate pot fi la fel de frumoase ca cele costisitoare, iar rochia de mireasă poate fi găsită la prețuri mai prietenoase în magazinele de închiriat sau în timpul reducerilor.

Negociază și compară oferte: Nu ezita să negociezi cu furnizorii și să cauți mai multe oferte înainte de a te decide. Nu te mulțumi cu prima ofertă pe care o primești. Cere mai multe variante și compară prețurile și serviciile oferite. Negocierea poate duce la obținerea unor prețuri mai bune și la economisirea de bani.

Fii atentă la detalii ascunse: Asigură-te că ai citit cu atenție contractele și că înțelegi în totalitate ce este inclus și ce nu. Uneori, costurile ascunse pot apărea sub formă de taxe suplimentare, servicii nelimitate sau suprataxe pentru anumite opțiuni. Fii clară în comunicarea cu furnizorii și asigură-te că nu vei fi surprinsă de cheltuieli neașteptate.

Implică-ți familia și prietenii: Dacă există persoane din familie sau prieteni apropiați care își doresc să te ajute, acceptă cu inimă deschisă această ofertă. Ei pot contribui cu talentele lor, cum ar fi fotografie, coafură sau machiaj, și astfel vei putea economisi bani.

Fii flexibilă și creativă: În timpul procesului de planificare, pot apărea schimbări neașteptate și este important să fii flexibilă. Gândește în afara tiparelor și caută soluții alternative. O nuntă intimă sau o petrecere în aer liber poate fi la fel de frumoasă ca una mare și fastuoasă, iar economiile realizate te pot ajuta să-ți începi căsnicia cu mai puține griji financiare.

Gestionarea eficientă a bugetului de nuntă necesită atenție, planificare și creativitate. Amintește-ți că nunta este despre celebrarea iubirii voastre și despre începutul unei călătorii minunate alături de partenerul tău de viață.

Cum alegem fotograful si videograful potrivit?

Alegerea fotografului și a videografului potrivit pentru nunta ta este esențială pentru a captura și păstra amintiri de neprețuit. Acești profesioniști vor fi cei care vor împărtăși povestea voastră de iubire prin imagini și înregistrări video, așa că este important să faci cea mai bună alegere.

Cum găsești fotograful și videograful potrivit?

Cercetează și compară: Începe prin a cerceta și a compara diferiți fotografi și videografi din zona ta. Caută pe internet, citește recenzii, explorează portofoliile și urmărește lucrările anterioare. Acest lucru îți va oferi o idee despre stilul și calitatea muncii lor și te va ajuta să identifici ce tip de imagine sau filmare se potrivește cel mai bine cu viziunea ta.

Stabilește-ți un buget: Înainte de a te angaja în căutarea unui fotograf, stabilește-ți un buget clar. Acest lucru te va ajuta să fii realistă în așteptările pe care le ai și să te concentrezi asupra profesioniștilor care se încadrează în acel buget. Este important să nu faci compromisuri majore în ceea ce privește calitatea și experiența, dar totuși să găsești echilibrul potrivit între buget și servicii.

Întrevedere face to face: După ce ai identificat câțiva fotografi și videografi potențiali, programează întâlniri cu aceștia. Astfel vei avea oportunitatea de a-i cunoaște mai bine, de a discuta despre viziunea ta și de a vedea dacă aveți o conexiune personală. Este important să te simți confortabil în preajma lor și să ai încredere că vor captura momentele importante ale nunții tale.

Recomandări și referințe: Cere recomandări de la prieteni, familie sau alte cupluri căsătorite care au avut experiențe pozitive cu aceștia. Află ce părere au avut despre serviciile lor. Opiniile pot fi valoroase și te pot ajuta să iei o decizie informată.

Contractul și termenii: Înainte de a semna un contract, citește-l cu atenție și asigură-te că înțelegi toți termenii și condițiile. Asigură-te că sunt specificate serviciile incluse, prețurile, termenele de livrare și alte detalii importante. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să le adresezi profesioniștilor.
Urmează-ți instinctul: La sfârșitul zilei, încrederea și conexiunea personală cu fotograful contează cel mai mult. Ascultă-ți intuiția și alege pe cel cu care te simți cel mai confortabil și pe care îl consideri potrivit pentru a imortaliza momentele speciale ale nunții tale.

Stabileste dansul mirilor

Aveți o melodie a voastră? Aproape sigur aveți. Dacă nu, gândiți-vă la preferințele voastre, la tematica nunții, alegeți o piesă și coregrafia. Nu trebuie să fie ceva complicat. Este suficient să cunoașteți cât de cât pașii și să vă lăsați purtați pe linia melodică. Purtați de ritmuri și versuri care să realizeze o conexiune și mai strânsă între voi.

Amintește-ți că există și săli de dans care oferă cursuri speciale pentru Dansul Mirilor, dacă vă doriți să învățați pașii la perfecție.

Asigura-te ca invitatii se distreaza la nunta ta

O nuntă este despre mult mai mult decât doar unitatea dintre tine și partenerul tău de viață. Este despre împărtășirea fericirii și bucuriei cu cei dragi, despre crearea unor amintiri de neuitat și despre asigurarea că invitații se vor distra pe deplin în această zi specială. 

Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că invitații se vor bucura la maxim de nunta ta:

Atmosfera prietenoasă: Creează o atmosferă caldă și prietenoasă încă de la începutul evenimentului. Asigură-te că invitații sunt primiți cu zâmbete și că se simt bineveniți. Alege o locație plăcută și confortabilă, cu un decor care să reflecte personalitatea voastră și să creeze o atmosferă relaxantă și festivă.

Muzica potrivită: Muzica este sufletul oricărei petreceri și poate transforma atmosfera sau o poate ruina. Asigură-te că playlist-ul include o varietate de genuri și melodii care să îi atragă pe toți invitații, astfel încât să poată dansa și să se distreze pe deplin. 

Să îți amintim că noi suntem cei mai potriviți pentru tine? Noi, trupa LOV. Dacă vrei să ai parte de o experiență cu adevărat specială, contactează-ne și hai să stabilim termenii colaborării. 

Activități distractive: Gândește-te la activități distractive care să implice invitații și să le ofere o experiență unică. Poți organiza jocuri interactive, un stand foto sau un photobooth, sau chiar o zonă de dans în aer liber. Fă tot posibilul să creezi o atmosferă de joacă și voie bună, în care invitații să se simtă implicați și să se distreze împreună.

Meniu delicios și diversificat: Oaspeții vor fi încântați de un meniu gustos și variat. Asigură-te că oferi opțiuni pentru toate preferințele alimentare și că ai în vedere nevoile speciale ale invitaților, cum ar fi dietele vegetariene sau alimentația fără gluten. Alege un catering de încredere și asigură-te că preparatele sunt proaspete, delicioase și frumos prezentate.

Băuturi și bar de calitate: Pentru a completa experiența culinară, asigură-te că ai o gamă variată de băuturi disponibile pentru invitați. Ai în vedere atât băuturile alcoolice, cât și cele non-alcoolice. Un bar bine echipat, cu băuturi de calitate și barmani pricepuți, va adăuga o notă de rafinament și va oferi invitaților opțiuni pentru toate gusturile.

Suveniruri și amintiri: Oferă invitaților mici suveniruri sau amintiri simbolice, care să le amintească de nunta voastră. Poate fi vorba despre magneți personalizați, pliculețe cu semințe pe care să le planteze sau alte obiecte simbolice care să marcheze această zi specială. Aceste gesturi simple vor fi apreciate și vor adăuga un plus de emoție și valoare evenimentului.

Amintește-ți că nunta ta este un moment de celebrare și bucurie, nu doar pentru tine și partenerul tău, ci și pentru toți cei dragi care vor fi alături de voi.

Așadar, procesul de organizare nunta pas cu pas poate fi unul dificil, dar foarte plăcut. Asigură-te că primești ajutor din partea partenerului, dar și familiei. Planificați și organizați nunta la care visați. Nunta de care vă veți aminti mereu.

Vrei sa faci evenimentul cu noi?

Te ajutam sa ai parte de cea mai tare experienta muzicala.

Ne dorim sa aflam mai multe detalii despre eveniment, sa iti raspundem la toate intrebarile legate de trupa si de echipa, iar la final sa configuram impreuna oferta personalizata.

Oferte personalizate între 6500 și 10000 euro

Customers served! 0 + Customers served!

clienti multumiti

Maria Jernström


Amazing party band! Professional musicians with a party mood all night long! Thank you for a such a memorable evening!

Teodor Dumitru


Sunt absolut fantastici! I-am cunoscut la gala congresului de mediciniști din Iași, unde au ținut toată sala pe ringul de dans până la 5 dimineața!

Oana  Grigorie


Un eveniment ca o petrecere! Cei mai fresh si de viata artisti! Un mare noroc ca i-am avut cu noi!
As merge cu ei cu ochii inchisi si a doua oara;)

JIoana Burcoveanu


Energie deplină, profesionalism, voie bună și o atmosferă de concert live! Trupa a fost in formă maximă la nunta din 11 mai de la Galați!

Dana Burca


Excelenta prezenta, tineri plini de energie si talent, felicitari, si datorita voua, evenimentul nostru a fost de vis !!!
Love you LOV ! 

Andreea Maria


Felicitari trupei! atmosfera super, interactioneaza foarte dragut cu invitatii, sonorizare minunata, voci foarte bune, au fost draguti si au personalizat playlist.ul dupa dorintele noastre! totul a iesit exact cum ne-am dorit si imaginat! va multumim pt tot! nota 10

Andreea Zaharia


Only awesome vibes! Suntem fericiti pentru alegerea facuta si pentru ca ati fost alaturi de noi la cea mai frumoasa petrecere a noastra de pana acum! Ne-am distrat cu totii de la mic la mare si am simtit din plin energia voastra care ne-a tinut pe toti pe ring pana dimineata! 

Cipriana Anghel


O gașcă veselă de oameni frumosi, ce au transformat nuntă noastră în cea mai tare petrecere! Ii recomand cu tot sufletul! Contactati-i!11

Constantin Bellu


O super energie si un excelent grup si cu siguranta nu il vei uita cu usurinta. O trupa cu mult talent ce face atmosfera cu brio la petrecerea ta. Multumim mult Trupa Lov! 

Adrian Grigoras


Cea mai tare trupă de mizica live! Potrivita evenimentului nostru din Galati, 11 mai 2019. Energie, veselie si profesionalism. Va multumim!

Alex Alexandru


I-am invitat la un eveniment. Foarte profesionali. Au venit la timp. Totul a decurs perfect. Evenimentul a fost reușit. Au cucerit publicul. Recomand cu încredere!

Nadia Avas


Foarte profi!!! Recomand din suflet!!!

Oferte personalizate între 6500 și 10000 euro