fbpx

Tematica Nuntii | Sugestii pentru o nunta remarcabila

O statistică publicată în 2003 de revista St. Louis Bride & Groom a scos la iveală că 100% din miresele chestionate ar fi cheltuit mult mai mult pentru partea de entertainment (muzică, diferite momente etc.) la nunțile lor. 

În același studiu, 81% dintre oaspeți au recunoscut că ce își amintesc cel mai mult de la o nuntă este cât de mult s-au distrat.

Așadar, dacă ești în situația în care trebuie să organizezi o nuntă și nu știi de unde să pornești, începe cu muzica. Însă, la fel de importantă este și tematica nunții tale. Prin urmare, trebuie să fii atent ca trupa pe care o alegi să cânte să fie adaptabilă și să facă show, indiferent de conceptul evenimentului.

Ce inseamna o nunta cu tematica?

Sursa foto: Freepik

Nunțile cu tematică au început să fie tot mai des întâlnite în special pentru că iese la iveală puțin din personalitatea mirilor, sunt originale, diferite, uneori chiar inedite.

Tema unei nunți poate fi dată de mai multe aspecte cum ar fi dress code-ul, locația, aranjamentele florale, decorul, mărturiile, invitațiile, muzica etc. Dacă te decizi să organizez o astfel de nuntă, trebuie să ai în vedere că toate elementele vor trebui să fie în armonie, prin urmare, trebuie să gândești totul dinainte pentru a nu da greș.

Spre exemplu, dacă te decizi la o nuntă tradițională, ar fi indicat să fii atent și la muzică. În acest caz, muzica populară nu ar trebui să lipsească din playlist, de aceea trebuie să discuți cu trupa aleasă dacă au și această opțiune.

Cum alegem tematica potrivita pentru nunta?

Sursa foto: Freepik

În general, miresele sunt cele care au cele mai multe idei și se ocupă de o mare parte din organizarea nunții, însă este important să se țină cont și de părerea mirelui pentru ca evenimentul să fie unul reușit și pe placul amândurora.

Sunt mai mulți facturi pe care îi puteți avea în vedere atunci când stabiliți o anumită temă pentru nunta voastră.

In functie de personalitatea mirilor

Sursa foto: Freepik

Unii miri aleg să iasă din tiparul nunții clasice și să aleagă ceva mai pe stilul lor, care să se muleze mai mult pe personalitatea lor. Spre exemplu, cei pasionați de munte pot alege ca marele eveniment să se desfășoare la o cabană, înconjurați de brazi, cu ținute mai lejere, iar cei pasionați de mare se pot muta direct pe plajă cu petrecerea,

Important este ca tematică să se muleze pe personalitatea voastră, iar singura condiție ar fi să vă gândiți și la ce invitați veți avea înainte să o stabiliți. Dacă le va fi ușor să respecte dress code-ul, sau dacă vor fi încântați de muzica respectivă (o temă rock la o nuntă cu multe persoane în vârstă posibil să nu fie o idee tocmai potrivită).

In functie de locatie

Sursa foto: Freepik

Locația este cel mai important aspect atunci când alegi tematica nunții. Astfel, o nuntă tradițională ar fi indicat să aibă loc la o cabană, sau undeva în aer liber, înconjurați de natură. 

Dacă alegi o terasă sau restaurant la marginea unui lac, poți merge pe o temă romantică, sau boho, iar dacă are loc pe plajă te poți îndrepta spre o temă ce conține elemente marine.

In functie de tinute

Sursa foto: Freepik

În cazul în care rochia miresei are pălărie, părul va fi cât mai natural, lăsat liber, iar ținuta mirelui nu are clasicul costum ci cămașă cu pantaloni cu bretele, atunci vă puteți îndrepta spre o temă boho. Totodată. dacă ținutele sunt inspirate din folclorul românesc clar veți putea organiza o nuntă tradițională.

In functie de formatie/trupa

Sursa foto: Facebook Trupa Lov

În cazul în care ai văzut o trupă la un alt eveniment și ți-a plăcut și vrei neapărat ca ei să cânte și la nunta voastră, trebuie să discutați înainte să vedeți ce playlist au și în funcție de el să decideți tema.

Sau, în cazul în care ai deja o temă în minte și îți faci griji cu privire la muzică, mai ai opțiunea de a căuta o trupă de cover cu un playlist variat, care să se poată adapta ușor nevoilor voastre și care știe să facă atmosferă pentru o seară memorabilă.

Exemple de tematici pentru o nunta memorabila

Sursa foto:Freepik

Prin urmare, dacă și tu ești din categoria celor care vor o nuntă atipică, sau diferită, sau pur și simplu cât mai originală, găsești mai jos zece exemple de tematici din care te poți inspira.

  1. Nuntă în stil tradițional

Sursa foto:Freepik

Ideal pentru acest tip de temă este un cadru rural, sau undeva într-o zonă de munte cu multă natură în jur. 

Mirii pot avea ținute care să conțină motive tradiționale și puteți ruga și invitații să adopte acest dress code. Mai mult, invitațiile, lumânările și alte obiecte de decor pot fi personalizate cu elemente din folclor, iar muzica populară trebuie să fie nelipsită.

Dacă are loc în zonă de sat, ar putea fi frumos și totodată interesant pentru invitați să țineți cont și să respectați câteva dintre tradițiile zonei. Aceste momente vor fi apreciate în special de invitații de la oraș.

  1. Nunta vintage

Sursa foto:Freepik

O nuntă cu tematică vintage ar trebui să aibă un aer romantic, cu femei care poartă coliere din perle, multe candelabre și culori cât mai calde. Rochia de mireasă poate fi completată de o pereche de mănuși elegante, iar pe masă puteți pune sfeșnice sau orice alte obiecte de decor care să amintească de eleganța secolului trecut.

  1. Nunta în stil boho

Sursa foto: Freepik

Când spui boho te gândești la libertate de exprimare și se potrivește persoanelor care adoptă stilul hippie în viața de zi cu zi. Prin urmare, dacă ești tentată să alegi o astfel de temă trebuie să ai în vedere în primul rând muzica, apoi decorul. El trebuie să conțină elemente și culori inspirate de natură, să fie în aer liber, să pui niște baloți de fân, spice de grâu pe care le poți include chiar în buchetul miresei.

Pentru mireasă, ar merge o rochie mai simplă, vaporoasă, cu părul lăsat să cadă natural, sau împletit și se poate pune chiar și o coroniță pe cap. Ca și loc, vă puteți gândi la un hambar amenajat frumos (s-au dezvoltat tot felul de business-uri pe lângă marile orașe) sau o locație în natură.

  1. Nunta cu tematică marină

Sursa foto:Freepik

O astfel de temă ar impune ca și locație evident, marea, sau undeva în apropierea ei. Culoarea predominantă ar putea fi albastru în combinație cu alb, iar decorul poate conține obiecte în forma de stea de mare, scoici și alte elemente marine.

Dress code-ul pentru invitați este generos în acest caz: orice culoare sau combinație între albastru și alb, materiale vaporoase, sau cu accesorii marine: agrafe de păr în formă de stea de mare, papioane albastre, butoni în formă de căluți de mare etc. Tortul poate fi și el decorat cu ușurință dacă alegeți această temă.

  1. Nunta inspirată de filmul preferat sau de Hollywood

Sursa foto:Freepik

Dacă sunteți fani Game of Thrones sau Lord of the Rings, puteți recrea atmosfera chiar la nunta voastră. Voi vă puteți accesoriza ținutele cu pelerine sau accesorii de pus pe cap, iar tortul poate să aibă figurine cu personajele principale din unul dintre ele.

Tot în categoria asta, o temă interesantă poate fi chiar Hollywood. Cu un covor roșu imens, ținute și rochii care mai de care, cu fotografi care să folosească blițul atunci când fotografiază invitații. Cu siguranță invitații vor avea parte de o seară de neuitat.

  1. Nunta cu tematica unui anotimp 

Sursa foto:Freepik

Dacă nunta are loc toamna spre exemplu, te poți folosi de acest aspect pentru a da un aer deosebit evenimentului. Culorile predominante pot fi galben, ruginiu sau portocaliu, iar decorul poate include aranjamente de flori în dovleci, fructe de sezon sau chiar porumb. Evident, dacă nu ai idee cum să faci asta, poți angaja un specialist.

De asemenea, pozele făcute într-o pădure în perioada asta vor ieși superbe deoarece natura pictează mai frumos decât oricine.

  1. Nunta cu tematică gotică

Sursa foto:Freepik

O temă mai puțin prezentă, pentru persoane excentrice care vor să aduc o notă dramatică acestui eveniment. Poți avea sfeșnice negre, tortul decorat cu negru și roșu, iar locația aleasă ar trebui să aibă un aer vechi și misterios.

Invitații, dacă își vor dori să fie în ton cu atmosfera, pot purta materiale precum piele, mătase sau catifea, iar pentru o persoană îndrăzneață rochia de mireasă poate avea și ea un aer dramatic fiind neagră, ea sau un accesoriu – voalul de exemplu.

  1. Nunta medievală

Sursa foto:Freepik

O astfel de tematică impune și un cadru special precum un castel sau un conac. De asemenea, rochia poate fi și ea medievală, iar pentru mire puteți închiria o armură. 

Poți închiria rochii și pentru domnișoarele de onoare, iar muzica din acea perioadă nu trebuie să lipsească. Înainte de a discuta despre meniu, poți căuta informații despre ce se mânca la nunțile importante ale vremii, să fii în ton. Spre exemplu, vânatul era mereu prezent pe masă. În meniul de băuturi trebuie să pui neapărat vin, bere și eventual cidru.

  1. Nunta inspirată de o anumită culoare

Sursa foto: Freepik

Mov, verde, roz, sau orice culoare care îți place poate fi vedeta la nunta ta. De la decor, la rochiile domnișoarelor de onoare și la papionul/cravata mirelui, toate pot fi personalizate în culoarea aleasă.

O tematică bazată pe o culoare poate fi ușor de respectat și de invitați, însă ar trebui să vă te gândești înainte de a alege culoarea să o combini cu alb sau altă culoare pentru a crea un echilibru. În special când vine vorba de aranjamentele florale, poți vorbi cu un specialist care să te îndrume.

  1. Nunta cu tema militară

Sursa foto:Freepik

Dacă tu sau soțul sunteți cadre militare poate fi ideea perfectă pentru voi. Sau pur și simplu vă atrage ideea, puteți oricând să o puneți în aplicare pentru nunta voastră.

Evident, mirele se poate îmbrăca în uniforma militară, cavalerii de onoare și ei și obiectele de decor se pot personaliza și ele la rândul lor. 

În concluzie, tema aleasă pentru nuntă trebuie să se potrivească stilului și personalității mirilor, iar acolo unde dress code-ul este mai greu de ales, puteți sugera invitaților să poarte chiar și un accesoriu în spiritul temei, nu neapărat o întreagă ținută, pentru a le fi mai ușor.

O nuntă clasică fără o temă anume poate fi la fel de memorabilă și frumoasă, o puteți personaliza cu ce elemente vreți voi, important este ca voi să vă simțiți bine alături de cei dragi.

Și nu uitați să alegeți o trupă flexibilă care vă poate oferi acel playlist și acea atmosferă perfectă cu tematică nunții dar și cu preferințele, nevoile și personalitatea voastră precum suntem noi, cei de la Trupa Lov. 

Vrei sa faci evenimentul cu noi?

Te ajutam sa ai parte de cea mai tare experienta muzicala.

Ne dorim sa aflam mai multe detalii despre eveniment, sa iti raspundem la toate intrebarile legate de trupa si de echipa, iar la final sa configuram impreuna oferta personalizata.

Oferte personalizate între 6500 și 10000 euro

Customers served! 0 + Customers served!

clienti multumiti

Maria Jernström


Amazing party band! Professional musicians with a party mood all night long! Thank you for a such a memorable evening!

Teodor Dumitru


Sunt absolut fantastici! I-am cunoscut la gala congresului de mediciniști din Iași, unde au ținut toată sala pe ringul de dans până la 5 dimineața!

Oana  Grigorie


Un eveniment ca o petrecere! Cei mai fresh si de viata artisti! Un mare noroc ca i-am avut cu noi!
As merge cu ei cu ochii inchisi si a doua oara;)

JIoana Burcoveanu


Energie deplină, profesionalism, voie bună și o atmosferă de concert live! Trupa a fost in formă maximă la nunta din 11 mai de la Galați!

Dana Burca


Excelenta prezenta, tineri plini de energie si talent, felicitari, si datorita voua, evenimentul nostru a fost de vis !!!
Love you LOV ! 

Andreea Maria


Felicitari trupei! atmosfera super, interactioneaza foarte dragut cu invitatii, sonorizare minunata, voci foarte bune, au fost draguti si au personalizat playlist.ul dupa dorintele noastre! totul a iesit exact cum ne-am dorit si imaginat! va multumim pt tot! nota 10

Andreea Zaharia


Only awesome vibes! Suntem fericiti pentru alegerea facuta si pentru ca ati fost alaturi de noi la cea mai frumoasa petrecere a noastra de pana acum! Ne-am distrat cu totii de la mic la mare si am simtit din plin energia voastra care ne-a tinut pe toti pe ring pana dimineata! 

Cipriana Anghel


O gașcă veselă de oameni frumosi, ce au transformat nuntă noastră în cea mai tare petrecere! Ii recomand cu tot sufletul! Contactati-i!11

Constantin Bellu


O super energie si un excelent grup si cu siguranta nu il vei uita cu usurinta. O trupa cu mult talent ce face atmosfera cu brio la petrecerea ta. Multumim mult Trupa Lov! 

Adrian Grigoras


Cea mai tare trupă de mizica live! Potrivita evenimentului nostru din Galati, 11 mai 2019. Energie, veselie si profesionalism. Va multumim!

Alex Alexandru


I-am invitat la un eveniment. Foarte profesionali. Au venit la timp. Totul a decurs perfect. Evenimentul a fost reușit. Au cucerit publicul. Recomand cu încredere!

Nadia Avas


Foarte profi!!! Recomand din suflet!!!

Oferte personalizate între 6500 și 10000 euro